Basisschool Klinkenborg in Kantens naar tijdelijk onderkomen

KANTENS – Per 1 maart verhuizen de kinderen van de openbare basisschool Klinkenborg in Kantens naar een tijdelijk onderkomen op de ijsbaan aan de Pastorieweg in het dorp. De 45 leerlingen en de leerkrachten maken tot oktober van dit jaar gebruik van tijdelijke school. Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuw kindcentrum waar plek is voor de school en kinderopvang.

Het oude gebouw van de Klinkenborg even verderop aan de Pastorieweg bleek bij zware aardbevingen onvoldoende veilig. Daarom is tot nieuwbouw besloten. Het is een van de 16 scholen in Het Hogeland die bouwkundig worden versterkt of nieuwbouw krijgen.

In de week van de verhuizing nemen de schoolkinderen samen met De Wijk De Wereld uit de stad Groningen afscheid van de oude school. Daarvoor zijn verschillende projecten bedacht. De kinderen gaan bezig met poëzie, muziek en theater. De projecten worden gesubsidieerd door de gemeente Het Hogeland.

Het ontwerp voor het nieuwe kindcentrum is van Korfker architecten uit Emmeloord. Het centrum  wordt bijna energieneutraal. De aannemer is Fledderman Bouw uit Siddeburen. Met de bouw van het Kantster kindcentrum wordt in maart begonnen.

Naast een nieuw kindcentrum worden ook verschillende particuliere en sociale huurwoningen in het dorp gesloopt en herbouwd. Ook wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor Kantens. Daarover is de gemeente met de bewoners en betrokken organisaties in gesprek.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !