Nieuwe fiets- en wandelroute voor Uithuizen

UITHUIZEN Uithuizen en omgeving zijn een wandeling en een fietsroute rijker: een ommetje door het dorp langs bijzondere locaties en een fietsroute door het buitengebied rondom het dorp.

Beide routes zijn ontwikkeld om de bezoeker aan Uithuizen en omgeving maar ook de eigen inwoners mee te nemen op een verrassende en informatieve tocht in eigen omgeving. Voormalige gemeente Eemsmond en de Provincie Groningen hebben de routes financieel mogelijk gemaakt. De routes zijn samengesteld door Stichting Top van Groningen en Waddengoud.Fietsroute ‘Rijkdom zo ver het oog reikt’

De route ‘Rijkdom zo ver het oog reikt’ gaat door het van oorsprong rijke Waddenkustgebied met vruchtbare kleigronden. Grote landerijen met dito boerderijen getuigen van het rijke verleden, met net over de dijk het Wad: UNESCO Werelderfgoed. De route komt langs 21 prominente ondernemers, zij zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van de route. De bezoeken op de route lopen uiteen van voedselproducenten op de Groninger klei, tot kwekerijen, ateliers, historisch erfgoed, accommodaties, restaurants en rustpunten. Allen nauw verbonden met hun omgeving. De fietsroutes is zo’n 45 km lang.

Ommetje ‘Welkom in Uithuizen’

De wandeling combineert een ommetje door Uithuizen met een bezoek aan de Menkemaborg. Slenterend door Uithuizen maken wandelaars kennis met het rijke verleden en de levendige dorpssfeer. Het dorp telt een aantal bijzondere kerken, een fraai molencomplex en een karakteristiek dorpshaventje. Bijzonder is bovendien dat Uithuizen het startpunt is van het Jacobspad, een route die onderdeel uitmaakt van de pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostella.

De nieuwe routefolders zijn gratis verkrijgbaar (in het Nederlands, Duits en Engels) bij Toeristische Informatie Punten en VVV locaties in de regio’s Waddenland en Eemsdelta, alsmede bij Primera en de Wereldwinkel Uithuizen. De fietsroute is tevens te downloaden via de gratis izi.TRAVEL app. Voor meer informatie: https://www.waddenmarktplaats.nl/fietsroute-rijkdom-in-noordoost-groningen/.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !