Spijslokaal krijgt subsidie voor opleiden horeca-personeel

WARFFUM – Het provinciebestuur steunt  met 200 duizend euro subsidie de stichting het Spijslokaal in Warffum voor het project ‘Lekker Leren Werken’.

Het gaat om een project voor een periode van drie jaar. “Het geld is bestemd voor de begeleiding van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt,” zo laat Inez Geenen weten. “Het is de bedoeling dat zij worden opgeleid voor een baan in de horeca.”

Het Spijslokaal in het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum werd overgenomen door Inez Geenen (Kerkje Klein Wetsinge en Domies Toen), Bert Lange (voorheen Café Hammingh) en Simonique Kraandijk (Cultureel Centrum de Blauwe Schuit).

Het plan is ouder, helaas werd het door de corona-crisis getroffen. Op dit moment is Het Spijslokaal alleen op vrijdag en zaterdag geopend voor bestellen en afhalen. “Het is jammer”, zegt Inez Geenen, “maar het plan gaat door als de tijden weer beter worden.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !