SP begint petitie tegen kerncentrale in Groningen

HET HOGELAND – Tijdens het RTL verkiezingsdebat stelde Lilian Marijnissen Mark Rutte de vraag waar zijn gewenste kerncentrale mag komen. Zonder blikken of blozen zei hij:  ‘In Groningen’. Voor de SP is dit absoluut geen optie en daarom dient de partij op 4 maart in de Tweede Kamer een motie in waarin uitgesloten wordt dat er een kerncentrale wordt gebouwd in Groningen. “Ook beginnen we  een petitie om de druk op partijen op te voeren om voor dit voorstel te stemmen,” zo laat SP-kamerlid Sandra Beckerman weten.

Beckerman: “Voor veel Groningers die het debat keken waren de woorden van Rutte een klap in het gezicht. De ellende die door Den Haag wordt aangericht met de gaswinning is nog lang niet opgelost.  Zelfs op de dag van het debat was er nog een aardbeving. De achteloosheid waarmee Rutte Groningen aanwees als locatie voor een kerncentrale is schokkend.”

De SP vindt een debat over kernenergie verspilde energie. Beckerman: “Een volgend kabinet moet de ellende die is aangericht met de gaswinning eindelijk echt oplossen en investeren in Groningen. Kerncentrales zijn duur, er is nog geen oplossing voor het afval en er zijn veiligheidsrisico’s. Het is dus sowieso al geen goed idee er één te bouwen, en al helemaal niet  in een aardbevingsgebied.” /BM

De petitie is hier te vinden: www.sp.nl/geenkerncentrale

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.