Burgervader Bolding ziet licht in de tunnel

Beste Hogelandsters,

Er komt stukje bij beetje weer wat lucht. De maatregelen die premier Mark Rutte vorige week aankondigde, geven hoop.

We kunnen weer naar de kapper of de fysiotherapeut. Winkeliers kunnen hun zaak weer voor een beperkt publiek openen. En de maatregelen voor de sport en het voortgezet onderwijs zijn wat versoepeld.

We zijn er natuurlijk nog niet. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Zeker nu het vaccinatieprogramma op stoom komt.

En toch…

Mijn gedachten gaan vooral uit naar de ouderen die het met minder aandacht en warmte moeten stellen. Naar de ondernemers, bijvoorbeeld in de horeca, die amper perspectief hebben en spaargeld zien verdampen. Naar studenten die het beeldschermonderwijs helemaal beu zijn en snakken naar écht contact met studiegenoten. Naar iedereen die de ketting meer en meer voelt knellen en er onbekommerd op uit wil. Vrijheid!

Ik had het eerder over zure appels waar we doorheen moeten. Om in die stijl te blijven: we hebben de tanden nu in dat fruit staan en staan op het punt er een flinke hap af te nemen. Op naar het klokhuis. Daar zijn we nog niet. Maar hij wordt zo langzaamaan zichtbaar.

Nog even doorzetten. Nog even veerkracht en inschikkelijkheid tonen. Volhouden en de toekomst voor ogen houden: de dag waarop we de resten van die zure appel eindelijk bij het afval kunnen gooien. Die dag komt elke dag weer een stap dichterbij.

Henk Jan Bolding,

Burgemeester van de gemeente

Het Hogeland

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.