Op 39 locaties stembureaus voor 17 maart

HET HOGELAND – Op 39 locaties in de gemeente Het Hogeland kan woensdag 17 maart een stem uitgebracht worden voor de Tweede Kamerverkiezing. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. 

Stemmen kan in Adorp (dorpshuis), Baflo (dorpshuis en verenigingsgebouw Concordia), Bedum (RK-kerk, De Meenschaar, gebouw Thedema, gymzaal aan de Schoolstraat en sporthal De Beemden), Den Andel (dorpshuis), Eenrum (dorpshuis), Kantens (dorpshuis), Kloosterburen (’t Kronkelhoes), Kruisweg (dorpshuis), Leens (kantine FC LEO), Onderdendam (dorpshuis), Oudeschip (dorpshuis), Pieterburen (dorpshuis), Roodeschool (dorpshuis), Sauwerd (dorpshuis), Uithuizen (Ability, sporthal De Mencke en het Sint Vincentiusgebouw), Uithuizermeeden (’t Anker, ‘t Bommelhoes en de Scherphornhal), Ulrum (ontmoetingscentrum), Usquert (dorpshuis), Vierhuizen (dorpshuis), Warffum (Op Roakeldaishal), Warfhuizen (dorpshuis), Wehe-den Hoorn (café-restaurant De Marne), Winsum (De Hoogte, De Poort, Het Hogeland College, de Ripperdahal en Terra Winsum aan de Onderdendamsterweg), Zandeweer (gebouw Irene), Zoutkamp (’t Anker) en Zuidwolde (dorpshuis).

De volgende vier stembureaus zijn ook open op 15 en 16 maart 2021 van 07.30 tot 21.00 uur. Dit is bedoeld voor mensen met een kwetsbare gezondheid.

Bedum: Cultureel Centrum De Meenschaar, Kapelstraat 9

Leens: Voetbalkantine FC Leo, Meester J.S. van Weerdenstraat 18B

Uithuizen: St. Vincentiusgebouw, St. Vincentiusstraat 6

Winsum: De Hoogte, Kerkpad 8

Voor wie gaat stemmen, neem de stempas en het paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee naar het stembureau. Op de dag van stemming mag het identiteitsbewijs maximaal 5 jaar zijn verlopen. In het stembureau gaat het als volgt:

In het stemlokaal geeft u uw stempas aan de voorzitter.

De voorzitter vraagt naar uw identiteitsbewijs.

U krijgt een stembiljet en potlood. Ga naar het stemhokje. Daar kleurt u het vakje voor de naam van de kandidaat van uw keuze rood.

Vouw het stembiljet dicht zodat uw keuze niet zichtbaar is. Stop  het stembiljet in de stembus. Het potlood neemt u mee.

Let op: Als u meerdere rondjes inkleurt of een andere kleur dan rood gebruikt dan is uw stem niet geldig. Heeft u het verkeerde rondje rood gekleurd? U kunt 1 keer een nieuw stembiljet vragen voordat u het stembiljet in de stembus stopt.

Wie door een lichamelijke beperking niet zelf het stembiljet kan invullen, kan hulp krijgen. Vraag het aan de voorzitter van het stembureau.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !