Ellen van Dijk wint Healthy Ageing Tour

WIJSTER – Lonneke Uneken heeft vandaag de derde etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen op de bulten van Wijster, de tot wielercircuit omgebouwde vuilnisberg. Ellen van Dijk is de winnaar van het algemeen klassement van de driedaagse wedstrijd. De koers werd zonder publiek corona-proof afgewerkt.

Van Dijk won gisteren de tijdrit bij Lauwersoog. Zij reed de rit van 14,4 kilmeter over de weg langs de zeedijk heen en weer met een gemiddelde van 41.355 minuten. De rensters moesten bij Lauwersoog een bocht van 180 graden maken om weer op dezelfde weg terug naar de finish te rijden. Van Ellen van Dijk was het een schier tijdje met enorme tegenwind. De start van de tijdrit werd twee keer uitgesteld vanwege de barre weersomstandigheden.

Woensdag werd de eerste etappe verreden op het TT-circuit in Assen. De winnaar was Jolien D’Hoore die de 126 km aflegde in 3.14.03 uur, wat neer komt op een gemiddelde van bijna 40 km per uur./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !