Steun voor ondernemers in coronatijd

HET HOGELAND – De gemeente wil de Hogelandster ondernemer steunen met een speciaal coronaloket en een ondernemersfonds. Ondernemers zijn van groot belang voor gemeente Het Hogeland.

Zij zorgen voor werk, versterken onze gemeenschappen en leveren zo een onmisbare bijdrage aan de leefbaarheid van onze gemeente. Veel ondernemers hebben het helaas moeilijk als gevolg van de coronacrisis.

Ondernemersloket

De gemeente steunt ondernemers het komende jaar met een speciaal ondernemersloket. Een team van adviseurs staat klaar om ondernemers te adviseren bij vragen over ondernemen in coronatijd. Ook met vragen over schulden en inkomensondersteuning kunnen de ondernemers bij het loket terecht. Bij het team van bedrijfsadviseurs en accountants zijn ook externe deskundigen van de Economic Board Groningen en het Ondernemershuis Noord-Groningen betrokken. Ondernemers die willen stoppen worden door de gemeente begeleid naar ander werk.

Ondernemersfonds

Het college omarmt daarnaast het voorstel om een ondernemersfonds in te stellen. Dit fonds kan ondernemers voorzien van middelen om collectieve voorzieningen te treffen.

Die voorzieningen dragen weer bij aan een beter ondernemersklimaat. Een gezond en duurzaam ondernemersklimaat is van groot belang voor gemeente het Hogeland. Daarnaast zorgt het fonds voor verbinding, want ondernemers zullen samen op zoek gaan naar manieren om de economische structuur te versterken. Ook de samenwerking tussen gemeente en ondernemers krijgt door het fonds een impuls. Zo versterkt de gemeenschappelijke aanpak van gemeente en bedrijfsleven de lokale economie.

“We zijn er trots op dat we ondanks alle bezuinigingen onze ondernemers zo kunnen bijstaan in deze moeilijke tijd. Via het loket staan we ze met raad en daad terzijde. Met het fonds bouwen we samen aan een toekomst na corona”, licht wethouder Eltjo Dijkhuis de besluiten van het college van Burgemeester en Wethouders toe.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !