Column Mario Meijer: Verbinding

Als inwoner van de gemeente Het Hogeland vind ik het belangrijk om lokaal een bijdrage te leveren en mijn betrokkenheid te vergroten. Dit doe ik naast mijn gewone baan uitsluitend op vrijwillige basis. Ik probeer het nuttige altijd met het aangename te verenigen. Dat kan ik vanuit mijn rol als presentator bij de omroep uitstekend doen.

In het programma ‘Van Twee tot Vijf’ proberen wij onder andere een brug te vormen tussen burger en bestuur. De luisteraar mag reageren op belangrijke actuele thema’s of iets aan de orde stellen. Maar ook het lokale bestuur moet voldoende zichtbaar en benaderbaar zijn voor de burger. De omroep kan in de behoefte voorzien, om die afstand wat kleiner te maken. Het sleutelwoord is ‘verbinding’. Ik heb daar een prachtig voorbeeld van.

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat de Adviesraad Het Hogeland er nieuwe taken bij heeft gekregen. Om wat meer bekendheid te generen over de rol van de adviesraad, leek het mij zinvol om daar wat aandacht aan te besteden. Daartoe benaderde ik de voorzitter van de adviesraad: Egbert Kruidhof. Hij vond het prettig dat hij wat meer kon vertellen over hun rol binnen het sociaal domein. Vroeger was Egbert directeur van basisschool de Piramiden in Winsum. Toen moest ik nog ‘meneer Kruidhof’ tegen hem zeggen. Ook noemde ik hem voor de grap weleens ‘meester Kruidkoek’. Ik meende mij te herinneren dat hij zelfgemaakte honing verkocht. Ik heb daar tijdens het gesprek aan gerefereerd omdat ik twijfelde of mijn herinnering nog wel klopte. Dat triggerde hem blijkbaar, want na de uitzending stuurde hij een appje met de vraag wie de presentator was. Ik stuurde hem het verlossende antwoord, waarop hij als volgt reageerde: “Dank voor je uitleg. In mijn beleving ben je een vlotte presentator. Er staat een pot honing voor je klaar.” Gisteren heb ik die pot met honing opgehaald en als blijk van waardering heb ik hem een ‘koek’ gegeven. (Ik kon helaas geen kruidkoek meer krijgen!) Het was een aangenaam bezoek. Uit dit verhaal blijkt maar weer dat de omroep zeker voor verbinding zorgt!

Mario Meijer

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !