Marith Visser gaat voor de voedselbank zingen

GRONINGEN/SAUWERD – De net 15-jarige Marith Visser uit gaat een cover uitbrengen ten bate van de kinderen van de Voedselbank Groningen met als thema “Dagje Efteling”. 

Zo heeft Marith in 2018 (was zij 12 jaar) met de zanger van de bekende Nederlandse R&B groep Re-Play, Alwin Burke, een kerstnummer uitgebracht met diverse noordelijke artiesten. Dat was een actie voor kleding voor de kinderen van de Voedselbank Groningen. Van de opbrengst is er voor 220 kinderen nieuwe kleding gekocht.

In 2019 heeft zij tijdens het openluchtfestival van DSHO (Damster Stedelijk Harmonieorkest – Appingedam) voor 2000 bezoekers in het voorprogramma gezongen van de bekende Nederlandse zangeres Do. Zij zong ook een duet met de bekende Nederlandse zanger Pieter van der Zweep. Ook in dat jaar trad zij op tijdens een huiskamerconcert met Pieter van der Zweep. Ze zong ook voor een goed doel project in Groningen, te weten het Waelo project Maluku (ten behoeve van slachtoffers van aardbevingen op de Molukken).

In 2020 heeft zij meegezongen in een music-videoclip. Vanwege de lockdown zong iedereen vanuit zijn/haar eigen huis en werd de clip vervolgens in de studio gemixt en uitgebracht. Alles is destijds met een mobiele telefoon opgenomen. Op 12 april 2020 kwam de music-videoclip “Ode aan de Zorg” uit en op 26 juli 2020 “Vier het leven”.

Marith gaat voor het eerst een solo music-videoclip opnemen. Zij wordt begeleid door topmuzikanten die hun sporen al hebben verdiend in de muziekwereld, namelijk gitarist Dominggus Pfaff, bassist Rob Wattimury en de gerespecteerde drummer/percussionist Romano Pattipeilohy. De opname vindt plaats in de studio Geluid en wordt geproduceerd en gearrangeerd door Kars Wierts . Voor de clip is er een visagist, Rosanne van Dijken en een fotograaf, Marga de Groot-Kuiper. Komt geen cd uit maar een music videoclip met een QR-code.

De opname in de studio vindt plaats op 10 en 17 april 2021. Release in mei. Later meer.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !