Stichting De Hoven is meest sociaal betrokken werkgever 2020

HET HOGELAND – Stichting De Hoven nam op vrijdag 26 maart de award voor meest sociaal betrokken werkgever van 2020 in ontvangst. De award kon vanwege de coronacrisis in 2020 niet worden uitgereikt. Om toch stil te staan bij het belangrijke werk dat Stichting De Hoven verricht en omdat het van 22 tot 27 maart de landelijke ‘Ontdekdezorg’-week is, deed de gemeente dat met terugwerkende kracht

Stichting De Hoven maakt zich sterk om de zorg toekomstbestendig te houden voor inwoners uit Noord-Groningen en heeft samen met onderwijsinstellingen, het UWV en Werkplein Ability/gemeente Het Hogeland verschillende leerwerktrajecten opgezet. Zo is een aantal jaren geleden het Wijkleerbedrijf op de locatie Winkheem in Winsum gestart en is er dit jaar een groep leerlingen begonnen aan een tweejarig BBLtraject, een combinatie van werken en leren. Op alle acht locaties van De Hoven worden mensen vanuit een uitkering geschoold voor het werken in de zorg en krijgen daarin ondersteuning van speciaal aangestelde opleidingsadviseurs en –coaches. Deelnemers uit deze trajecten hebben een zeer goed perspectief op de arbeidsmarkt.

De gemeente reikt de award jaarlijks uit aan een ondernemer die zich laat zien als sociaal betrokken. In 2019 mocht ondernemer Lutje Potje uit Saaxumhuizen als eerste de Award in ontvangst nemen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !