Afval vanaf 1 april naar milieustraten Groningen en Usquert

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft besloten de gemeentewerven per 1 april te sluiten voor het brengen van afval. Een uitzondering wordt gemaakt voor klein chemisch afval (KCA). Dat kunnen inwoners tot het eind van dit jaar wel op de werven kwijt.

Het college wil een kwaliteitsslag maken daar waar het gaat om het verwerken van afval. Die verwerking moet verbeteren zodat hergebruik van materialen beter mogelijk wordt. Dit geldt niet alleen voor het afval dat huis-aan-huis wordt opgehaald. Ook het afval dat inwoners op de gemeentewerven aanbieden, zoals grofvuil, puin en elektrische apparaten, wil het college op een goede en efficiënte manier verwerken. Die werven zijn hiervoor niet goed ingericht. Bovendien voldoen ze niet meer aan de wettelijke eisen die worden gesteld aan een milieustraat.

Vanaf 1 april 2021 kunnen inwoners afval alleen nog langsbrengen bij de milieustraten in Usquert en Groningen. Het blijft tot eind dit jaar dus wel mogelijk klein chemisch afval (KCA) in te leveren bij de werven. In de tweede helft van dit jaar wordt duidelijk waar inwoners vanaf 2022 hun KCA kunnen inleveren.

De openingstijden van de werven voor het aanbieden van KCA wijzigen zodra de coronamaatregelen worden versoepeld. De werven zijn op dit moment gesloten. De nieuwe openingstijden worden later bekend gemaakt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !