Zoektocht naar gouden ei groot succes

WARFFUM – Op Eerste en Tweede Paasdag kon er in Warffum gezocht worden naar een gouden ei. Op beide dagen kwam er rond 10:00 uur een eerste hint online op de facebookpagina van SmoeSel.

Op Eerste Paasdag werd het gouden ei verstopt bij het aanvoergemaal aan de Oudendijk. De eerste hint van de dag was het liedje Lopen Op Het Water van Marco Borsato en Sita. Dit bracht veel kinderen naar de plaatselijke haven en ijsbaan. Een aantal kinderen koos voor de haven, omdat je daar over het water kan lopen via een steiger. Een redenering voor de ijsbaan was dat je er over het water kan lopen als er ijs ligt. Nog voor dat de tweede hint geplaatst kon worden werd het ei echter al gevonden. Bij het aanvoergemaal aan de Oudendijk was het Mike Mensen – op de foto met z’n moeder – die het gouden ei heeft gevonden.

Op Tweede Paasdag werd het gouden ei verstopt in de wijk De Pollen. De eerste hint om 10:00 uur was de tekst ‘als ik uit het raampje van mijn verstopplek kijk is dit mijn uitzicht’ bijgevoegd met een afbeelding van een tak met blaadjes. Warffum kent veel bomen, struiken en plantjes en een tweede hint was dan ook noodzakelijk. De tweede hint om 12:00 uur was het filmpje Cowboys met hooikoorts van Het Klokhuis. Door de tweede hint fietsten mensen richting De Pollen, want daar werd gelijk aan gedacht vanwege hooikoorts. Voordat de derde hint geplaatst kon worden hebben Isa de Vries, Leon de Vries, Floortje de Vries en Nora Woltjer het gouden ei gevonden.

De kinderen moesten het gouden ei meenemen naar huis en mochten hem daar open breken. In de twee verstopte gouden eieren zaten confetti en een aantal chocoladepaaseitjes. De winnaars kregen verder nog een leuke en vooral lekkere prijs thuisgebracht.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !