Allermooiste dorp van Nederland opent het toeristisch seizoen

HET HOGELAND – Zaterdag 17 april opent Winsum het toeristisch seizoen 2021. Vanaf 13.00 uur  zijn er dorpswandelingen met een dorpsgids, en kun je op zoek naar wel heel bijzondere Happy Stones. 

In Winsum zijn inmiddels 17 enthousiaste dorpsgidsen die graag vertellen over de bewogen geschiedenis van het dorp. Zaterdag 17 april van 13.00 – 16.00 uur komen de dorpsgidsen dit jaar weer in actie. Dan kun je  op afspraak en in groepen van maximaal 4 personen (gids plus 3 personen) meedoen met een dorpswandeling.

Aanmelden voor een dorpswandeling is noodzakelijk en kan via: info@dorpsgidswinsum.nl

Happy Stones

Op 17 april liggen er overal in Winsum Happy Stones verstopt. Het zijn blauwe steentjes met de opschrift: Winsum/dorpsgidsen/mooiste dorp.

Zoek deze stenen en lever ze in bij de receptie van Marenland Recreatie voor leuke prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers van Winsum.

Zorg ervoor dat je zelf ook een paar mooie beschilderde Happy Stones van huis meeneemt.  Zo blijft er ook na 17 april genoeg vrolijkheid in Winsum te vinden.

Plaquette

De plaquette die vorig jaar tijdens de toekenning van de titel allermooiste dorp door de ANWB is uitgereikt, krijgt een ereplaatsje bij de Boogbrug. Ook in diverse etalages van de winkels in Winsum krijgt een mooie replica van deze plaquette een plekje.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.