Opening Vogelkijkhut in natuurgebied De Oude Weer in Den Andel

DEN ANDEL – Op vrijdag 16 april 2021 opent burgemeester Henk Jan Bolding van Gemeente Het Hogeland de recent geplaatste vogelkijkhut in natuurgebied De Oude Weer in Den Andel.

Het initiatief voor het plaatsen van een vogelkijkhut komt van natuurwerkgroep De Oude Weer, die in samenwerking met Staatsbosbeheer het terrein onderhoudt. Het gebied kent een grote verscheidenheid aan bijzondere watervogels, die dankbaar gebruik maken van de aangrenzende vloeivelden van de Aviko Rixona fabriek. De vogelkijkhut is gerealiseerd met subsidie van Gemeente Het Hogeland (dorpsbudget) en het Leefbaarheidsfonds en in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer en Aviko Rixona.

Vanwege de Coronamaatregelen vindt de officiële opening in besloten kring plaats.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !