Ruilkring Hogeland blijft optimistisch

Het is soms om moedeloos van te worden, maar aan de andere kant willen we toch optimistisch blijven. Net als in de natuur ontluikt ook nu het ‘normale leven’ weer.

Wij willen in april altijd al zo veel. Maar ja, Covid-19 is nog veel te actief. Wij zijn wel begonnen met de voorbereidingen voor dit seizoen. In de verwachting dat het vanaf juni toch mogelijk zou moeten zijn om voor grotere groepen iets te organiseren. Het zal nog wel te vroeg zijn, maar wie weet.

In de afgelopen tijd zagen wij veel berichten over schoonmaken, verbouwen, anders inrichten etcetera. De voorraadschuren van de kringloop winkels stromen vol. Maar er is ook een andere manier. Ongetwijfeld zijn er andere mensen die uw spullen kunnen gebruiken en daar ook nog iets voor over hebben. De Ruilkring Hogeland is een LETS (een Lokaal Economisch Transactie Systeem), een informele vereniging van leden die onderling hun diensten (en spullen) aanbieden. Er kan en zal niet altijd een directe ruil plaatsvinden en daarom wordt de ruilhandel verrekend in lokale transactie-eenheden, de Pangel.

Zo kunt u Pangels verdienen met uw overtollige bezittingen. Daarmee kunt u vervolgens andere aangeboden spullen ‘kopen’ of andere diensten kunt afnemen. Dat kan van alles zijn. Het aanbod is breed en verandert frequent. U kunt niet alleen aanbieden, maar ook een vraag opgeven. De waarde daarvan in Pangels bepaalt u zelf of in onderling overleg. Hoe mooi is dat !

Is je interesse gewekt?  Bezoek dan de website www.ruilkringhogeland.nl . Hier vind je veel info maar je kunt er ook de laatste nieuwsbrief lezen. Bedenk het gaat niet alleen om spullen, je kunt ook diensten of kennis aanbieden. En als je lid wordt krijg je al direct 30 Pangels al startkapitaal. Bovendien is wat jij overbodig of niet langer bruikbaar vindt, wellicht precies datgene waar een ander al tijden naar op zoek is.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !