Partners uit Nederlands en Duits waddengebied schrijven toeristische prijsvraag uit

WADDENGEBIED – Om de ontwikkeling van toerisme zonder barrières in het projectgebied van het ‘INTERREG V A-project ‘Waddenagenda’* te versterken, kondigen de projectpartners een grensoverschrijdende toeristische prijs aan in een gedeelte van het Nederlands en Duitse Waddengebied.

De prijsvraag ‘Toerisme Award Barrièrevrij’ is bedoeld voor belanghebbenden uit de toeristische sector in het projectgebied (Duitsland: de districten Ammerland, Aurich, Friesland, Leer, Wesermarsch en Wittmund, de steden Emden en Wilhelmshaven; Nederland: de provincies Friesland en Groningen). Hiertoe behoren toeristische dienstverleners, VVV-kantoren, verenigingen, bestemmingen, culturele instellingen, musea, vrijetijdsvoorzieningen, evenementen bedrijven en onderwijsinstellingen met een toeristische focus.

Een voorwaarde voor het projectidee is dat het project verband houdt met barrièrevrij toerisme in het projectgebied. Door wetgeving voorgeschreven maatregelen zijn hierbij uitgesloten. Het ingediende projectidee mag nog niet zijn uitgevoerd of in uitvoering zijn.

De drie winnaars ontvangen als prijs een bedrag van in totaal 10.000 euro (1e: 5.000 euro, 2e: 3.000 euro, 3e: 2.000 euro) voor de uitvoering van hun projectideeën. Bovendien zullen de winnaars in het kader van de prijsuitreiking en de marketingactiviteiten van de projectpartners aan een breed publiek worden voorgesteld.

De winnaars worden geselecteerd door een jury van zeven deskundigen op het gebied van toerisme, politiek en bedrijfsleven uit Duitsland en Nederland.

Het aanmeldingsformulier en de deelname criteria is te vinden op visitwadden.nl/nl/toerisme-prijs. De aanvraagfase eindigt op 7 juni 2021. Zinvolle schetsen, concepten en foto’s kunnen ook bij het aanvraagformulier worden gevoegd. Er zijn geen deelnamekosten voor de aanvragers.

*In het grensoverschrijdende INTERREG V A-project “Waddenagenda” werken de projectpartners uit Duitsland en Nederland: Merk Fryslân, Marketing Groningen, Internationale Dollard Route e.V., Nationalparkverwaltung Niedersächsisches Wattenmeer, Die Nordsee GmbH en Ostfriesland Tourismus GmbH sinds 2015 grensoverschrijdend samen. De projectactiviteiten zijn gericht op de instandhouding en bescherming van het werelderfgoed Waddenzee.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !