Alieke Tuin verkast van sc Heerenveen naar VV Alkmaar

HEERENVEEN/ALKMAAR – Alieke Tuin speelt het komend seizoen in de eredivisie van het vrouwenvoetbal voor VV Alkmaar. De 20-jarige speelster komt over van sc Heerenveen. Daarvoor kwam ze uit voor VV Winsum.

VV Alkmaar ziet in de linksbenige aanvalster een verrijking voor de aanval. Alieke is in bezit een fantastische voorzet en zal komend seizoen ook haar doelpuntjes meepikken. Komend jaar gaat ze sociologie studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft naast dit drukke leven de ambitie om als trainer aan de slag te gaan.

Trainer/coach van VV Alkmaar Corina Dekker: ”Met de komst van Alieke hebben we er een gedreven en getalenteerde aanvalster bij. Zij is een speelster met een goede gevaarlijke voorzet, waar ze al meerdere keren mee heeft laten zien dat het een sterk wapen is. Ik heb dan ook heel veel zin om met haar aan de slag te gaan en haar andere kwaliteiten ook te ontwikkelen.”

Alieke Tuin: “Ik hoop dat ik me veel kan ontwikkelen bij VV Alkmaar en had het gevoel dat je je bij VV Alkmaar heel goed persoonlijk en individueel kan verbeteren en daarvoor ook alle hulp kunt krijgen. Ook ga ik ervoor om een basisplaats te krijgen en belangrijk te zijn voor het team. Tevens had ik vanaf het eerste moment een goed gevoel bij VV Alkmaar. Er heerst daar een fijne en ontspannen sfeer.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !