Beving van 2.3 bij Eppenhuizen

EPPENHUIZEN – Bij Eppenhuizen heeft gisteravond 21:46:26 een aardbeving plaatsgevonden met een magnitude van 2.3 (automatisch). De beving werd onder andere gevoeld in Middelstum, Stedum, Zeerijp, Usquert en Kantens.

Op Twitter werd de aardbeving, veroorzaakt door gaswinning, als volgt omschreven:”Mijn broertje uit Uithuizen omschreef het als een leger stampende kinderen wat voorbij kwam… Een soort gerommel en een knak in mijn muur hoorde ik….”

Bij een oppas die voor het eerst een beving meemaakte zat de schrik er goed in: “Zelf dit keer niet thuis tijdens een flinke aardbeving maar net wel onze hondenoppas die in Doodstil is overstuur aan de lijn. Ze komt uit de stad en had nog niet eerder een aardbeving echt gevoeld. Als ik de berichten zo lees was het weer een flinke klapper.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !