Alleen het groen en het Jaagpad op het Boogplein leveren in gemeenteraad zorgen op

WINSUM – De gemeenteraad zal groen licht geven voor het bestemmingsplan Boogplein in Winsum. Alleen het Jaagpad en het groen, bomen, in het nieuwe wijkje leverden voor de raad wat problemen op, tijdens de overlegvergadering.

“We maken ons zorgen over de verstening van het gebied,” zo zei Anne Marie Smits van GroenLinks waarmee ze ook de zorgen van de andere partijen verwoordde. “Het gebied heeft 20 jaar lang braakgelegen, met grasveld en struiken. Ik begrijp dat het een ingewikkelde puzzel is om het terrein in te vullen. Ik maak me zorgen over het groenplan. Is daar het uiterste wat mogelijk is, voor gedaan?” zo vroeg ze. Wethouder Dijkhuis stelde: “We proberen het terrein zo groen mogelijk te maken. We hebben een bomen-effect analyse laten maken. De kastanjes achter de bibliotheek blijven staan. Langs het Winsumerdiep verplaatsen we drie karakteristieke bomen. Ik kan wel zeggen: Ja, we hebben veel energie gestoken in het groen.”

Het Jaagpad was voor Erwin Venema van GemeenteBelangen een punt van zorg. ”Het Jaagpad blijft behouden in een andere vorm. Wat moet ik me daar bij voorstellen?” vroeg hij. Wethouder Eltjo Dijkhuis:  “De waarde van het pad is dat het een verbinding is tussen het Boogplein en het gebied aan de andere kant van de provinciale weg. Het schelpenpad wordt vervangen door halfverharding, gravel of steenslag. Het wordt ingericht met respect voor de historische betekenis ervan.” Jan Willem Nanninga (PvdA) benoemde het probleem van de inrichting als: “Het Jaagpad moet uitstraling hebben.”

De volgende raadsvergadering in mei zal de raad besluiten over het bestemmingsplan./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !