Hogeland-thriller ‘Dodenherdenking’ verschijnt maandag

ADUARD – Sander Blom is een 27-jarige filmmaker en auteur uit Aduard, die de afgelopen jaren samen met collega Niels Brouwers heeft gewerkt aan de documentaire ‘Dat Vergeet je Nooit!’ over de Tweede Wereldoorlog in Baflo en omgeving. Die film ging vorig jaar september in première in het dorpshuis van Baflo. Het werken aan die film gaf de auteur ook inspiratie om zijn volgende boek op Het Hogeland te laten plaatsvinden. Winsum en het gemeentehuis spelen daarbij een belangrijke rol in dit nieuwe boek, getiteld ‘Dodenherdenking’.

En nu is het zover. Maandag 3 mei verschijnt zijn nieuwe thriller. Het boek zal dan beschikbaar zijn via de lokale boekhandel, webshops als Bol.com en zijn eigen website www.sanderblomfilms.nl/boeken waar mensen voor dezelfde prijs een gesigneerd exemplaar kunnen bestellen.

Over het boek:

2019 – In een kanaal bij Baflo wordt het lichaam gevonden van een lokale wethouder. Ze is kaalgeschoren en in haar voorhoofd staat een hakenkruis gekerfd. Aan politierechercheur Martin Doodeman de uitdagende taak om de dader te vinden voor er meer slachtoffers vallen. Hij raakt daarbij steeds verder verstrikt in een web van leugens en almaar verder escalerende protesten tegen het aangekondigde windmolenpark. En dat terwijl er steeds meer verbindingen blijken met de oorlog.

1942 – Spitfirepiloot Chris Evans stort neer boven het uitgestrekte Groningse land. Hij duikt onder bij een boer, maar daar lijken hij en de andere onderduikers steeds minder veilig voor de Duitsers. En terwijl de oorlog vordert, blijkt dat het echte gevaar van de NSB’ers in het dorp komt…

Boektrailer:

Uiteraard heeft Sander Blom ook een boektrailer gemaakt, om die te bekijken klik hier.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !