Jeugd van VV Eenrum helpt dorpsgenootje Ruben

EENRUM – Eenrum is een actief dorp, niet voor niets telt het dorp vele verenigingen, actieve vrijwilligers en tal van evenementen. Dat laatste helaas even niet door de vervelende corona pandemie. Door alle begrijpelijke aandacht voor corona vergeet je bijna dat er ook nog tal van andere vervelende en gevaarlijke ziektes bestaan. Helaas werd de familie Mulder uit Eenrum kort geleden met haar neus op deze keiharde feiten gedrukt.

Ruben, de achtjarige zoon van Paul en Larissa Mulder uit Eenrum kreeg de diagnose Duchenne spierdystrofie. Ondanks dat het leven van de familie Mulder ineens compleet op de kop stond zette het vader Paul direct in de actie modus.

Paul gaat samen met Ruben meedoen aan de Duchenne 40 fietstocht, deze fietstocht van 40 kilometer kan Ruben volbrengen doordat hij een elektrische loopfiets heeft. De accu in deze fiets is een zelfde als die van een onlangs aangeschafte accu boormachine en deze heb ik nu in viervoud waardoor Ruben de 40 kilometer kan volbrengen verteld Paul. Met deze tocht willen vader en zoon de nodige euro’s inzamelen voor meer onderzoek naar Duchenne.

Eenrum is een kleine hechte gemeenschap en dit bericht kwam dan ook hard aan in het dorp, het bracht Kor Nienhuis jeugdcommissie lid van VV Eenrum vrijwel direct op een idee. Wij wilden als voetbalvereniging hier ook wat voor doen geeft Nienhuis aan. Als vereniging hebben we vele enthousiaste kinderen aan het sporten, hoe wreed is het dan om te horen dat Ruben dit niet zal kunnen. Dimietri Meijer ook bevlogen vrijwilliger bij VV Eenrum verteld verder. Het is prachtig om te zien hoe bereid iedereen direct was om in actie te komen. Dit heeft ook wel te maken met het feit dat eerder een Eenrumer gezin werd getroffen door deze ziekte. Je hoeft daardoor niemand uit Eenrum uit te leggen wat Duchenne inhoudt vervolgt Kor.

Afgelopen zaterdag heeft Paul de jeugd van Eenrum uitgelegd wat voor ziekte het is en hoe prachtig ze het vinden dat de Eenrumer jeugd in actie komt. De actie is heel simpel verteld Kor Nienhuis: “Een euro ( of meer ) voor een doelpunt! De kinderen gaan op zoek naar sponsoren die een euro betalen voor ieder doelpunt. Op zaterdag 15 mei aanstaande gaat de jeugd strafschoppen nemen, iedere speler mag 5 keer een poging wagen. We gaan met z’n allen voor een mooi bedrag , zodat wij als voetbalvereniging ook onze bijdrage kunnen leveren aan de missie van Paul en Ruben om geld in te zamelen voor het onderzoek naar een medicijn tegen Duchenne.”

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !