Raadslid Joop Bergman (SP) zegt partijlidmaatschap op

HET HOGELAND – Joop Bergman, raadslid in Het Hogeland, heeft zijn lidmaatschap van de SP opgezegd. Of hij doorgaat als zelfstandig raadslid is nog onduidelijk.

De samenwerking tussen de partij en Bergman verliep al niet ‘soepeltjes’, maar toch is de partij verrast door de beslissing van Bergman. ‘De afgelopen maand waren er juist gesprekken in gang gezet om beter samen te werken”, laat partijvoorzitter Marieke Bootsma weten.

In een zondagavond gehouden ledenvergadering heeft de meerderheid van de leden van SP Het Hogeland Bergman verzocht zijn zetel terug te geven aan de partij. “Hij heeft 27 stemmen gehad in november 2018, dus die zetel behoort echt de SP toe”, aldus Bootsma.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !