Gefaseerde Dodenherdenking Baflo

BAFLO – De traditionele Dodenherdenking in Baflo vond dit jaar in aangepaste vorm plaats. Om 16.00 uur legden enkele bestuursleden van de Algemene Oranjevereniging Baflo en burgemeester Henk Jan Bolding namens de gemeente Het Hogeland de eerste kransen en bloemen bij het monument aan de zuidzijde van de Laurentiuskerk, werden twee minuten stilte in acht genomen en zong men het Wilhelmus. Voorts richtte de burgemeester enige woorden tot het gezelschap. Enkele toevallige passanten woonden deze kleinschalige plechtigheid bij.

Om 17.00 uur schonk ook een beperkte delegatie van de stichting Historische Kring Baflo en de Oranjevereniging Baflo aandacht aan de oorlogsslachtoffers.

Vervolgens werd om 18.00 uur namens de schuilplaatsverleners door Ulfert Molenhuis en zijn kleinzoon Kay, in aanwezigheid van enkele bestuursleden van de Oranjevereniging, een krans bij het monument gelegd.

Tegen 20.00 uur kwamen vier leden van de christelijke muziekvereniging Excelsior onder zeer koude weersomstandigheden het signaal taptoe spelen nabij het kerkgebouw. Aansluitend namen de toen aanwezige personen twee minuten stilte in acht, werd het Wilhelmus ten gehore gebracht en legde men ter afsluiting een witte anjer bij het monument neer. Een ieder die dat wenste, kon ook vanuit eigen huis het Wilhelmus meezingen.

Talrijke personen bezochten gedurende de dag het monument en legden er zelf bloemen neer. Daarnaast werd een ieder tussen 09.00 en 21.00 uur de gelegenheid geboden een kaarsje te branden in de Laurentiuskerk. Meerderen maakten hiervan gebruik. Zo kreeg de herdenking voor het tweede achtereenvolgende jaar een andere invulling dan men in Baflo gewend is, maar toch heel goed passend bij deze tijd van beperkingen.

Voor de herdenking van de gebroeders Gootjes op de openbare begraafplaats (19.00 uur) klik hier.

Foto’s: Arie Molenhuis

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !