Openluchtmuseum Het Hoogeland gaat weer open

WARFFUM – Vanaf woensdag 19 mei a.s. gaat Openluchtmuseum Het Hoogeland weer open voor publiek. Als buitenlocatie mag het openluchtmuseum eerder open dan andere musea. Het terras van Museumcafé het Spijslokaal is al sinds 28 april opengesteld. Er is nog wel een voorwaarde voor de opening: het aantal ziekenhuisopnames in verband met Corona moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Maar als dit een feit is, zijn bezoekers vanaf aankomende woensdag weer van harte welkom!

De huizen, werkplaatsen en schuren met doorloop, de tuinen en de museumwinkel gaan weer helemaal open. Van de panden met maar één in- en uitgang worden de deuren geopend en hoewel bezoekers deze huizen (nog) niet mogen betreden, kunnen ze zo wel een blik naar binnen werpen.

In de winkel zijn tal van cadeauartikelen te koop, naast literatuur en toeristische producten. Tijdens het bezoek aan het museum kan op het terras van Het Spijslokaal nog iets worden gegeten en gedronken. Het museumcafé zorgt tevens voor koffie- en thee-to-go. Ook zijn de toiletten geopend.

Voor het welzijn van onze bezoekers geldt een maximum van 150 personen tegelijkertijd op het museumterrein. Voor de winkel gelden 3 personen per keer. Reserveren is verplicht. Telefonisch reserveren kan vanaf dinsdag 18 mei, tussen 10.00 en 17.00 uur via (0595) 42 22 33. Het Hoogeland hanteert verder het bezoekersprotocol dat in 2020 landelijk is vastgesteld door de Museumvereniging. Er geldt een vaste looproute over het terrein en er zijn diverse mogelijkheden om handen te ontsmetten. Op het hele terrein worden bezoekers opgeroepen om de onderlinge afstand te bewaren.

Voor actuele informatie aangaande de opening en de bezoekersvoorwaarden zie de website: www.hethoogeland.com

Openluchtmuseum Het Hoogeland, Schoolstraat 4, 9989 AG Warffum, 0595 42 22 33

 

 

 

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.