Subsidie provincie voor plantcampagne Plan Boom

GRONINGEN – De provincie Groningen verleent Landschapsbeheer Groningen (LB) en de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMF) 65.000 euro voor het organiseren een publiekscampagne om bomen te planten. Het doel is de komende drie jaar tussen de 20 tot 30 hectare bomen en struiken te planten in onze provincie. In tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied. Deze extra bomenplant draagt bij aan de opgave van de provincie Groningen, die de komende 10 jaar 750 hectare bos en hout wil realiseren.

Extra bomen en groen helpen om onze CO2-uitstoot te verkleinen en om onze leefomgeving mooier, groener en gezonder te maken. Iedereen kan bijdragen en daar in de eigen woonomgeving de vruchten van plukken. Met deze drie jaar durende campagne kan -afhankelijk van de maat van de geplante bomen- tussen de 20 tot 30 hectare van de totale provinciale opgave worden gerealiseerd. De campagne is gericht op een breed publiek, waarbij de inwoner betrokken wordt en elke boom telt. Landelijk richt Plan Boom zich op de aanplant van 10 miljoen bomen.

Groener Groningen

Het provinciale programma Bos en Hout  is leidend voor het planten tijdens de publiekscampagne van de NMF en LB, zodat de extra aanplant de kwaliteit van het Groninger landschap behoudt en versterkt. De provincie Groningen heeft de ambitie van 750 hectare (7,5 vierkante kilometer) bos en hout in 10 jaar tijd te realiseren en zo Groninger groener te maken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !