Schip ramt Gerrit Krolbrug in de Stad

GRONINGEN – Het brugdek van de Gerrit Krolbrug aan de Korreweg over het Van Starkenborghkanaal is vrijdag kort na middernacht volledig vernield door een aanvaring van een schip. De schipper wordt verhoord over de toedracht van het incident.

De eerste verklaring van de bemanning van het binnenvaartschip Bodensee is dat zij de draaibrug niet gezien zouden hebben. Op dit moment zijn  de scheepvaartbrug en de fietsbrug afgesloten.

Rijkswaterstaat laat weten dat in de loop van zaterdag de ernst van de schade wordt opgenomen en welke maatregelen er nodig zijn om het scheepvaartverkeer op de economisch cruciale waterverbinding tussen Lemmer en Delfzijl zo snel mogelijk weer open te krijgen. Het is waarschijnlijk dat de beschadigde brug met kranen uit het water wordt getild.

Eind vorig jaar voerden omwonenden actie tegen de plannen om de draaibrug te vervangen door een vaste brug zo hoog als de fietsbrug.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !