B&B ‘De krakende wagens’ officieel geopend

WINSUM – Maandag 17 mei vond aan de Westerstraat 16 te Winsum de opening plaats van B&B ‘De krakende wagens’. Onder belangstelling van vrienden, buren en genodigden die hun steentje hadden bijgedragen bij de realisatie van de B&B, werd rond de klok van vier de opening officieel met het doorknippen van een lint door eigenaresse Eliane van der Heide. Samen met haar man Niels runt zij de B&B aan de voet van de Obergumer kerk, midden in het oude centrum van Winsum.

De B&B wordt gevormd door twee pipowagens, die door Niels en Eliane in het afgelopen half jaar persoonlijk rigoureus verbouwd werden tot twee accommodaties, die ruimte bieden aan maximaal 5 personen.

De naam ‘De krakende wagens’ verwijst naar het gezegde “krakende wagens lopen het langst”, wat wil zeggen dat zaken die er ogenschijnlijk niet direct een heel degelijke indruk maken, in de praktijk het meest betrouwbaar blijken. Zo is het ook met de pipowagens van Niels en Eliane. De afwerking kent wellicht niet de hoogste standaard, maar in de praktijk voldoet alles prima en beschikt de B&B over alles wat de gasten nodig hebben; goed sanitair, lekker liggende bedden en een uitgebreid ontbijt/lunchpakket.

De primaire doelgroep van ‘De krakende wagens’ wordt gevormd door Pieterpad wandelaars, die dagelijks in groten getale door de Westerstraat trekken. De eerste gasten mochten al verwelkomd worden en de reacties op bed & ontbijt zijn tot nu toe louter positief.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !