Meer onderzoek naar stroomkabels in Waddengebied 

HET HOGELAND – Demissionair minister Bas van ’t Wout van Economische Zaken en Klimaat heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij meer onderzoek laat doen naar welke toekomstige stroomkabels er nodig zijn in het waddengebied. 

De toezegging van de minister komt naar aanleiding van Kamervragen, de bewoners van Schiermonnikoog en protesten van meerdere milieuorganisaties die aan de bel trokken over de aanleg van nieuwe stroomkabels onder het Werelderfgoed Waddenzee en Schiermonnikoog. De ondergrondse verbinding vanaf de Eemshaven naar een nog te bouwen windmolenpark op de Noordzee, zo’n 60 kilometer boven Schiermonnikoog, is nodig om stroom te transporteren.

De minister gaat samen met de provincies, gemeenten, TenneT en de regionale partners in het Omgevingsberaad onderzoeken welke verbindingen er in de toekomst nodig zijn door het Waddengebied. Ook wordt gekeken of de huidige geplande route onder Schiermonnikoog daarin past. Het onderzoek moet in september klaar zijn.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !