Vernieuwd Toeristisch Informatie Punt Winsum zaterdag open

WINSUM – Zaterdag 22 mei vanaf 10.00 uur opent het vernieuwde Toeristisch Informatie Punt Winsum haar deuren. Het TIP Winsum is gevestigd in de bibliotheek in Winsum. Naast toeristische informatie zijn er in in de vernieuwde TIP ook diverse souvenirs, ansichtkaarten en streekproducten verkrijgbaar. Het Toeristisch Informatie Punt in Winsum is een samenwerking van de toeristische organisatie in Het Hogeland: Stichting Promotie Waddenland, evenementen organisator Kien Events en de bibliotheek in Winsum.

Naast een verruiming van het aanbod in de TIP worden ook de openingstijden verruimd. Er wordt toegewerkt naar een opening van zes hele dagen in de week (ook buiten de reguliere openingstijden van de bibliotheek). Tot de zomer geldt: als de vlaggen uithangen ben je welkom. Om dit te kunnen realiseren zijn er vrijwilligers nodig die het leuk vinden om de TIP te bemensen en bezoekers en bewoners te voorzien van toeristische informatie over Winsum en de rest van Het Hogeland. Aanmelden kan via info@toerismewaddenland.nl

Allermooiste dorp van Nederland

De erkenning door de ANWB van Winsum als het allermooiste dorp van Nederland is een unieke kans om bezoekers te informeren over het dorp en Het Hogeland. Door het vernieuwde TIP ontstaat er een snelle en duidelijke verwijzing naar winkels, horeca, recreatie en overnachtingen. Het TIP bedient niet alleen Winsum maar wordt zo voor veel bezoekers een startpunt voor het ontdekken van de regio. Daarnaast is er in het TIP een werkplek voor de medewerkers van Stichting Promotie Waddenland en van Kien Events. De medewerkers dragen naast de nieuw te werven vrijwilligers ook deels zorg voor de bemensing.

Netwerk van TIP’s

Waddenland heeft acht TIP’s verdeeld over de gemeente Het Hogeland. Alle informatiepunten zijn uitgerust met informatie over het hele gebied zodat er onderling makkelijk doorverwezen kan worden. Ze maken de toerist wegwijs in Het Hogeland en voorzien in de meest belangrijke toeristische informatie. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of de niet te missen bezienswaardigheden en musea in het gebied, een goed restaurant of een leuke bed and breakfast, de medewerkers van de TIP’s helpen bezoekers en bewoners graag verder.

Voor meer informatie over Waddenland, kijk op www.waddenland.groningen.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !