‘Blije bloemen’ voor scholieren na coronajaar

HET HOGELAND – Basisschoolleerlingen in Het Hogeland krijgen deze week allemaal een klein presentje van de gemeente: een kaart met bloemzaadjes. De gemeente wil met het cadeautje de basisschoolleerlingen en de leerlingen uit het speciaal onderwijs na een moeilijk coronajaar een hart onder de riem steken. Onderwijswethouder Kristel Rutgers reikt donderdagmiddag de kaart met bloemzaadjes uit aan leerlingen van het speciaal onderwijs.

“Voor veel kinderen is het afgelopen jaar door corona een moeilijk jaar geweest. Niet alleen zijn de scholen lang dicht geweest, ook konden ze niet sporten, naar zwemles, of bij opa en oma op bezoek. We willen de kinderen daarom wat positiefs meegeven. Deze zaadjes kunnen ze planten zodat er een mooie bloem uit groeit. Of ze geven de zaadjes of bloemen door aan iemand anders”, zegt Kristel Rutgers.

Ruim vierduizend kinderen in Het Hogeland krijgen het presentje uitgereikt.

#blijebloem

‘Een blije bloem voor jezelf of om iemand blij te maken’ is op de kaart te lezen. De gemeente hoopt dat de jonge Hogelandsters de zaadjes planten en foto’s en filmpjes van de bloemen straks delen op social media.

“Door de hashtag #blijebloem er bij te zetten, kan iedereen genieten van hoe mooi de zonnebloemen geworden zijn”, zegt de onderwijswethouder, “De bloemen zijn niet alleen mooi, maar ook nuttig. Ze dragen bij aan de biodiversiteit.”

Werkplein Ability

Medewerkers van Werkplein Ability van de gemeente Het Hogeland hebben de bloemzaden op de kaarten bevestigd en verspreid onder de scholieren. Werkplein Ability ondersteunt inwoners en ondernemers op de arbeidsmarkt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !