GGD Groningen opent vaccinatielocatie in Warffum

HET HOGELAND – Maandag 31 mei aanstaande wordt in de provincie Groningen de 9e vaccinatielocatie geopend in Warffum. Door het openen van deze locatie is het voor alle inwoners van de provincie Groningen mogelijk om dicht bij huis een vaccinatie tegen het coronavirus te krijgen.

In Warffum zijn 12 prikkamers ingericht in Sportcentrum Op Roakeldais aan de Oostervalge 52a. De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid en er zijn verkeersleiders aanwezig.

Naast Warffum is het mogelijk om een vaccinatie te krijgen op de locaties in Veendam, Zuidhorn, Appingedam, Scheemda, Hoogezand en Groningen (MartiniPlaza en Kardinge).

Tempo

De aankomende weken wordt flink opgeschaald. GGD Groningen zet op dit moment ongeveer 4.000 prikken per dag en dat gaan ze opvoeren naar 8.000 tot 10.000 prikken in juni. Vanaf volgende week wordt ook gebruik gemaakt van het vaccin Moderna en zoals de verwachting nu is gaan ze vanaf week 22 ook vaccineren met het Janssen-vaccin. Door de leveringen van deze extra vaccins kunnen per dag steeds meer mensen gevaccineerd worden. Op dit moment heeft GGD Groningen 25% van de Groningers een eerste prik gegeven. Aankomend weekend wordt de 200.000e prik gezet.

Afspraak maken

Het maken van de afspraken is mogelijk voor mensen die een uitnodigingsbrief van het RIVM hebben ontvangen. Zij kunnen dit doen via het telefoonnummer in de brief of  via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit geldt niet voor mensen geboren in 1956-1960. Zij worden gevaccineerd door de huisarts.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !