Expositie Marleen van Engelen in kerk Zuurdijk

ZUURDIJK – Er is een nieuwe expositie in de kerk van Zuurdijk, van Marleen van Engelen. Er zijn schilderijen van ‘gronden’ te zien. Grond als basis van ons aards bestaan. En ‘Hemelkijkers’ van keramiek. Sommige Hemelkijkers hebben nissen gevonden waar ze zich in kunnen verschuilen en een spel spelen met het licht. Grond je zelf en kijk wat je wil zien.

Marleen exposeerde sinds 1983 in binnen- en buitenland. Ze maakt grafiek, schilderijen, litho’s, tekeningen en keramiek. Ze illustreerde verschillende boeken, waaronder ‘Er was eens een hart’ voor de Nederlandse Hartstichting, en een kleur- en tekenboek over Veenhuizen.

Marleen van Engelen

‘Gedachten…….

Vaste vormen.

De vaste vorm van een werkstuk roept associaties en herinneringen op. Het geeft de mogelijkheid afstand te nemen en er omheen te lopen en te kijken. Maar een tastbaar werk kan ook stollen, zich vastzetten. Het kan je ook ontstolen worden of lui maken. Op de grens van het ontstaan zijn alle dingen open en bewegelijk. 

Soms weten je handen beter dan je hoofd wat je wil vertellen.

Zichtbaarheid.

Als je zichtbaar bent ben je kwetsbaar. Maar beter kwetsbaar dan niet bestaan. Ik pleit voor speelruimte voor de ongeziene dingen.’

De expositie is te bekijken t/m 30 juni. Voor meer informatie zie http://www.kunst-en-vlieg.com

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !