Ook op het Hogeland explosie prijsstijging koopwoningen

HET HOGELAND – Bestaande koopwoningen waren in april 11,5 procent duurder dan een jaar eerder. De prijzen van de koopwoningen in Het Hogeland volgen de landelijke ontwikkelingen op de voet.

We beleven op dit moment de grootste prijsstijging na mei 2001, zo blijkt uit de cijfers van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek, het CBS. De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok in 2020 weer aan.

In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. De index lag in april 2021 op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in april 63,5 procent hoger.

Het Kadaster maakte bekend dat het in april 18.954 woningtransacties registreerde. Dat is 0,5 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn 85.581 woningen gewisseld van eigenaar, 21,5 procent meer dan in dezelfde periode van 2020.Het CBS en het Kadaster meten de prijsontwikkeling van alle bestaande koopwoningen in Nederland en maken gebruik van de koopakten die bij het Kadaster worden geregistreerd./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik danĀ hier !