Warffum krijgt agro-weg om zwaar verkeer uit dorp te weren

WARFFUM – Er komt een agro-weg in Warffum tussen de Kloosterweg en de Westerhornseweg. Hiermee wil het gemeentebestuur de Oosterstraat ontlasten van het landbouwverkeer. “De weg heeft een toegevoegde waarde voor de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid voor Warffum en omgeving,” zo zegt het college van b. en w. in de wijziging van het bestemmingsplan dat ter inzage ligt.

De aanleg van de weg speciaal voor agrarisch verkeer maakt deel uit van het plan voor het renoveren van het centrum van Warffum. Het weren van doorgaand landbouwverkeer en vrachtverkeer uit de Oosterstraat maakt het mogelijk de vernieuwing van de Oosterstraat ter hand te nemen. Deze straat is niet berekend op dit soort verkeer, de straat is gewoon te smal. Ook moet de agro-weg de Oosterstraat veiliger maken.

De nieuwe weg loopt van de Kloosterweg pal langs de zuidkant van het spoor naar de Westerhornseweg. Het wordt volgens plan een betonweg van vier meter breed met passeerstroken. Het Delthepad blijft behouden voor de bereikbaarheid van het Hogeland College van scholieren.

De gemeente heeft het alternatief voor de agro weg, aan de noordkant van het spoor, aansluitend op de Stationsweg, afgewezen omdat met dit tracé de verkeersveiligheid rond het station zal verslechteren en het zware verkeer toch nog een stuk door het dorp zou moeten./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !