Jeugd VV Eenrum schiet ruim 3 mille bij elkaar voor Duchenne

EENRUM – Ondanks de corona pandemie en de al zeer lange voetbal loze periode is de jeugd van VV Eenrum de afgelopen maanden wekelijks in touw geweest. Iedere zaterdag werd er wel wat voor de jeugd georganiseerd. Dimietri Meijer voorzitter van de jeugdcommissie verteld trots dat ze zeker niet stil hebben gezeten. Het is gewoon belangrijk dat de jeugd lekker aan het voetballen blijft en niet alleen de training door de week maar ook in het weekend, vervolgt Meijer. Het zaterdag ritme hebben we er ‘gewoon’ ingehouden.

Samen met Kor Nienhuis was hij de afgelopen maanden iedere zaterdag te vinden op het prachtige vernieuwde sportpark van VV Eenrum. Zo werd er onlangs ook een zeer sympathieke actie bedacht om de door Duchenne getroffen jonge dorpsgenoot Ruben Mulder te helpen. Voorzitter Jansen is trots op de jeugdspelers van de roodbaadjes, maar ontzettend trots op de jeugdcommissie en alle vrijwilligers die deze actie gelijk met beide handen aan pakten.

“Het gaat eigenlijk binnen onze vereniging heel natuurlijk” laat Jansen weten. “Kor belde me dat hij een idee had nadat ie hoorde dat onze jonge dorpsgenoot Ruben (8 jaar) getroffen is door de spierziekte Duchenne. Wij waren als bestuur direct enthousiast en zo werden de schouders onder een inzamelingsactie gezet geheel in de voetbalsfeer.”

Jeugdspelers zochten allemaal fanatiek sponsoren, die de spelers per gemaakte strafschop betaalden. “Iedere jeugdspeler mocht 5 strafschoppen nemen” vertelt Kor Nienhuis. Dimitrie Meijer vult grappend aan: “Uiteraard hebben we goed gezocht naar wat keepers die hun dag niet helemaal hadden.”

Uiteraard was Corona ook wel enigszins een spelbreker voor deze actie, een sponsoractie als deze wil je natuurlijk op een goed gevuld sportpark spelen. Hoe meer publiek hoe beter, alleen ging dat nu helaas niet. En ondanks dat is er toch een geweldig bedrag van bijna 3500 euro opgehaald.

 

VV Eenrum overhandigde afgelopen woensdag de cheque ter waarde van 3421 euro aan Paul Mulder, de vader van Ruben. Paul gaat samen met Ruben in juni een fietstocht van 40 kilometer fietsen. Zij doen mee aan de landelijke actie Duchenne 40 in Utrecht. Ruben is fanatiek aan het inzamelen en dit enorme bedrag komt daar nu bij glundert Paul. Ruben is al de koploper als het gaat om het sponsorbedrag van deze fietstocht, hij haalde al 5000 euro op, hier komt nu dus ook nog eens deze 3421 euro bij.

Natuurlijk is er altijd nog meer nodig voor goed onderzoek naar deze vreselijke spierziekte. Wil jij net als de voetballertjes van de voetbalvereniging in Eenrum Ruben en z’n vader, en daarmee ook de landelijke actie, steunen, dan kun je doneren via deze link.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !