NLdoet 2021: een kijkje in Adorp en Sauwerd

ADORP/SAUWERD – Het Oranje Fonds organiseerde dit jaar op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLDoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Door de coronamaatregelen was deze van maart 2021 uitgesteld naar nu, mei 2021. NLDoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. 

In Adorp werd vrijdag de aftrap verricht door IKC De Wierde voor werkzaamheden buiten en binnen de school. Er werd geverfd, geboord, onkruid verwijderd enz.

Zaterdag waren diverse objecten aan de beurt:

Een 20-tal vrijwilligers toog ’s morgens naar de begraafplaats van Adorp en ging daar aan de slag. Vrijdag was een bedrijf al – tegen materiaalkosten – bezig geweest met het herstellen van enkele kapotte zerken. Zaterdag werden graven schoongemaakt en vooral ook veel onkruid gewied.

Op speelweide De Molen werd ondertussen ook gewied, zand aangevuld en gesnoeid.

Tot slot werd bij het dorpshuis Ubbegaheem in Sauwerd o.a. de buitenboel (terras, plantenbakken etc.) aangepakt.

Tekst en foto’s: Auwert Postmus

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !