Vaccinatielocatie Warffum geopend

WARFFUM – Op maandag 31 mei opende de GGD Groningen een vaccinatielocatie in Sportcentrum Op Roakeldais aan de Oostervalge 52a te Warffum. Dit is de 9de en laatste vaccinatielocatie die GGD Groningen opent in de provincie Groningen. Het is fijn dat de inwoners van Het Hogeland nu dicht bij huis gevaccineerd kunnen worden.

Regiocoördinator van GGD Groningen Jeroen Nederhoed is zeer content met de locatie: “Een team van circa 20 medewerkers: verkeersregelaars, beveiligingsmensen, Rode Kruis-medewerkers, vaccinatieprikkers en artsen zijn druk in de weer in de ruim opgezette locatie. Maandag worden honderden mensen, volgens de geldende leeftijdsnormen, gevaccineerd met het Jansen-vaccin, maar we gaan de komende periode opschalen. We denken dan ongeveer 30 medewerkers in te zetten.”

Eén van de eersten die zich meldt is wethouder Mariette de Visser (zie foto). Van enig voortrekken is geen sprake, zo blijkt uit het id-bewijs dat de wethouder zorg en welzijn van gemeente Het Hogeland overlegt: ze valt gewoon in de leeftijdsgroep die zich vandaag mag melden.

De Visser vindt het geen probleem dat onze fotograaf de vaccinatie vastlegt, de vriendelijke prikster evenmin. Met de nodige precisie en handigheid wordt de injectie gezet, de wethouder geeft geen kik.

Direct naast de prikhokjes is een ruim opgezette rust- en observatieruimte waar medewerkers van het Rode Kruis de gevaccineerden in de gaten houden.

Terwijl door de luidsprekers ‘Als de rook om je hoofd is verdwenen’ van Boudewijn de Groot klinkt zit Mariette haar observatietijd rustig uit: “Ik vind het heel belangrijk dat ik nu gevaccineerd ben. Natuurlijk heb ik er over nagedacht, maar de vaccins zijn volgens mij goed onderzocht en vaccineren is de manier op uit deze situatie te komen. Goed dat GGD Groningen voor deze locatie heeft gekozen. Het is een prachtige plek met veel ruimte en ligt op een mooie centrale plaats in Het Hogeland.”

Vaccinatielocatie Warffum

In Warffum zijn 12 prikkamers ingericht in  Er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn verkeersleiders aanwezig. Naast Warffum is het mogelijk om een vaccinatie te krijgen op de locaties in Veendam, Zuidhorn, Appingedam, Scheemda, Hoogezand en Groningen (MartiniPlaza en Kardinge) en Stadskanaal (recentelijk).

Afspraak maken

Het maken van de afspraken is mogelijk voor mensen die een uitnodigingsbrief van het RIVM hebben ontvangen. Zij kunnen dit doen via het telefoonnummer in de brief of via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit geldt niet voor mensen geboren in 1956- 1960. Zij worden gevaccineerd door de huisarts. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de GGD Groningen: GGD.Groningen.nl.

Covid-19 | Ontwikkeling rondom het coronavirus

De meest actuele informatie vindt je op de website van de gemeente  hethogeland.nl/coronavirus. Nieuwe ontwikkelingen deelt de gemeente via de sociale mediakanalen en uiteraard kunt u de gemeente altijd bellen met vragen: 088 – 345 88 88.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !