Klachten over ernstige verkeershinder op de Jan Zijlmasingel in Leens

LEENS – Er wordt te hard gereden op de Jan Zijlmasingel in Leens. Een bewoner van de singel klaagt er bij de gemeenteraad over en wil een snelheidsbeperking voor het gemotoriseerde verkeer.

Bij de werkzaamheden aan de Jan Zijlmasingel zijn rioleringen, de afvoer van het hemelwater vernieuwd. De verkeerssituatie zou ook onderhanden worden genomen. “Allerlei plannen zijn er gemaakt en uiteindelijk werd er met name in de bocht Jan Zijlmasingel-Douwensterweg bij de gevaarlijke T-kruising geen snelheid beperkende middelen toe gepast. Met alle gevolgen van dien,” zo schrijft de bewoner: “Het verkeer, auto’s, vrachtwagens en landbouw verkeer rijd met hoge snelheden door de bocht. Dit heeft tot gevolgen gehad dat er al een trekker met een spuitinstallatie uit de bocht kantelde waardoor er vergif in het riool weg lekte. Daarnaast wordt er met enige regelmaat over het trottoir gereden waardoor er verzakking zijn opgetreden.”

“Wanneer rijdt het eerste voertuig de woning in”

De inwoner wil de raad op de hoogte brengen van de ernst van de situatie: “Afgelopen weekend ( 15-16 mei) was het weer zover, zwaar landbouw verkeer dat door de straat dendert. Niet 25 km per uur maar geschat 40 km per uur dendert asociaal het zwaar landbouwverkeer door de straat richting de Douwensterweg. Je trilt op de bank. Maar ook vrachtwagens die vanuit de Valge de Jan Zijlmasingel ruim de bocht nemen op de voornoemde T-splitsing. Afgelopen week, 3 vrachtwagens nemen de bocht te royaal en rijden op de stoeprand, waarbij je je steeds af vraagt : Wanneer rijdt het eerste voertuig de woning in. Het is niet de vraag vliegt er een voertuig uit de bocht, maar eerder de vraag binnen welk tijdsbestek.”

De wijkagent is inmiddels bekend met de problematiek en heeft de klager medegedeeld dit te melden bij de gemeente./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.