Rolstoeltennis Zomer Challenge in Niekerk

NIEKERK – Op 7 juni om 13.30 uur geven directeur Carlo Ezinga (Rabobank Noordenveld en West Groningen) en wethouder Elly Pastoor (gemeente Westerkwartier) het startsein voor de Rolstoeltennis Zomer Challenge. Tennisvereniging TV De Mepsche uit Niekerk (Sportpark Eekeburen) heeft een laagdrempelige manier bedacht om mensen met een beperking uit Noord-Nederland kennis te laten maken met rolstoeltennis via de Rolstoeltennis Zomer Challenge. Niet alleen voor mensen die permanent gebruik maken van een rolstoel, maar ook voor mensen die vanwege bijvoorbeeld reuma, versleten knieën of spierziektes niet of  moeilijk staand kunnen sporten. Invalidefaciliteiten zijn aanwezig. Er wordt op buitenbanen gespeeld en het is helemaal corona-veilig.

Na een korte rolstoeltennisinstructie zullen Carlo Ezinga en Elly Pastoor met deelnemers van de Rolstoeltennis Zomer Challenge vanuit een tennisrolstoel de Rolstoeltennis Zomer Challenge openen.

Van juni tot en met september kunnen mensen voor een laag introductietarief wekelijks op maandag 1,5 uur rolstoeltennislessen volgen. De Mepsche faciliteert in alle benodigdheden zoals tennisrolstoelen, rackets en ballen. Ook worden er een clinic, een rolstoelgezelligheidstennistoernooi en diverse activiteiten (met zowel ‘staande spelers’ als ‘rollers’) georganiseerd. Kijk voor meer informatie en het introductieaanbod op de website www.demepsche.nl/rolstoeltennis/. Wil je ook meedoen, vraag dan naar de mogelijkheden bij het bestuur via info@demepsche.nl.

Op de foto: werkgroep rolstoeltennisleden Gelf Kuperus en Grietien Fortuin op de licht rijdende tennisbaan van TV De Mepsche in Niekerk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !