VV Eenrum start met zeer ambitieus jeugdplan

EENRUM – VV Eenrum heeft ondanks de corona perikelen de wind er flink onder, naast een zeer ambitieus bestuur heeft de vereniging een enthousiaste jeugdcommissie. Voorzitter van de jeugdcommissie Dimietri Meijer is erg blij met de nodige aanvulling van de commissie waarin hij al enige jaren samen met Kor Nienhuis en Alice Buijssert de drijvende kracht is.

“We vormen nu samen met een mooie nieuwe groep mensen een sterke jeugdcommissie en samen met het bestuur hebben we een ambitieus plan voor de jeugd opgesteld.” Meijer is blij dat Sjoerd Vitters, Romeo Niawat, Andrea Egberts, Ans van der Luit en Christina Prins de commissie completeren. “Het was gewoonweg te veel werk voor te weinig mensen vervolgt Meijer, die de jeugdafdeling in het afgelopen jaar flink zag groeien.”

De Eenrumers beschikken inmiddels over een jeugdafdeling met zo’n 150 jeugdleden, we hebben nu gewoon in iedere leeftijdsklasse een team en daarnaast nog een aantal meiden teams. Die luxe hebben we als vereniging niet eerder gehad, het is een mooie beloning voor het harde werk bij de club vindt Meijer. Tijdens de corona crisis hebben we gedaan wat we konden en dat resulteerde in diverse kleinschalige activiteiten. De jeugd heeft hierdoor bij Eenrum verre van stil gestaan en ja actie = reactie.

“We hebben een geweldig actief en enthousiast bestuur die ook volle bak voor de jeugd wil gaan en dat merken wij als jeugdcommissie aan alles. Er wordt altijd meegedacht en gedacht in mogelijkheden. Zo was dat met de activiteiten en soms bekostiging van deze activiteiten zo is dat nu ook met het jeugdplan. We staan op dezelfde manier in de wedstrijd en weten als club wat we willen.”

Op de vraag wat VV Eenrum nou precies wil met de jeugd is Dimietri heel duidelijk: “Volle kracht vooruit! We zijn momenteel druk bezig met de invulling van de teams en de staf voor het komende seizoen. Hier willen we echt een kwaliteitsslag gaan maken als het gaat om training en begeleiding. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we een grote groep enthousiaste vrijwilligers hebben die trainingen verzorgen maar ook op de zaterdagen de wedstrijdbegeleiding doen. Daarnaast willen we aan de slag met gediplomeerde trainers en willen we onze huidige vrijwilligers waar de wens ligt ook beter kunnen ondersteunen. Dit maakt ons niet alleen minder afhankelijk en kwetsbaar we kunnen hiermee onze jeugdleden ook meer kwaliteit bieden als het gaat om de voetbalinhoudelijke kant gaat Meijer verder. Ik ben bijvoorbeeld zelf nu trainer van JO13, ontzettend leuk om te doen maar ongetwijfeld kan een gediplomeerd trainer net wat meer uit de groep halen en nog belangrijker zeker op deze leeftijd ze meer uitdagen en plezier laten beleven. Want met plezier begint tenslotte alles. Meijer verteld ook dat hij onlangs een KNVB sessie heeft gehad over jeugdvoetbal en dat uit onderzoek is gebleken dat met name de oudere jeugd vanaf JO13 nog wel eens afhaakt door de wijze van training , hier willen we dan ook de nodige stappen maken. Belangrijk is daarbij wel dat we dit in combinatie doen met onze waardevolle vrijwilligers equipe waar we vanzelfsprekend heel blij en zuinig mee zijn.”

“We hebben de enorme luxe dat er vanuit het bestuur en de sponsor commissie ( bestaat uit 2 bestuursleden ) nogal wat binnengehaald is. Er zijn  meerdere bedrijven verbonden aan onze jeugdafdeling als zogenaamde partners van de jeugd. Deze inkomsten gaan we volledig inzetten ten behoeve van de jeugdafdeling en geeft ons de mogelijkheid flink te investeren. Qua accommodatie is het sinds de volledige renovatie van het complex meer dan goed, daarbij is er recent flink geïnvesteerd in materialen. Nu gaan we de volgende stap zetten om daar waar nodig met een aantal gediplomeerde trainers aan de slag te gaan en te investeren in onze huidige jeugdtrainers. Ook willen we beginnende trainers cursussen en interne trainingen aanbieden. De eerste gesprekken hebben plaatsgevonden en we hopen binnenkort dit definitief te maken” vertelt Meijer. “Daarnaast zijn we op zoek naar een ervaren en gediplomeerde op en top voetbal man of vrouw die als coördinator van onze jeugdafdeling aan de slag gaat.” Meijer geeft aan dat deze rol wat hem betreft een hele belangrijke gaat worden. Iemand die met zijn of haar kennis en kunde boven de partijen staat en het jeugdplan kan implementeren. Daarnaast is het belangrijk dat deze persoon ondersteunend is voor een aantal beginnende jeugdtrainers. “We hebben gelukkig een aantal zeer betrokken jeugd- en seniorenspelers die het leuk vinden om trainingen te verzorgen maar soms wel eens wat ondersteuning kunnen gebruiken.”

“Alles bij elkaar staat er de komende maand nog genoeg op het programma bij de Eenrumers, voor de zomervakantie willen we nog heel veel dus vervelen hoeven we ons zeker niet” besluit Dimietri Meijer.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !