Brandweerauto in botsing met truck met oplegger

HET HOGELAND  – Een tankautospuit van blusgroep Uithuizen is zaterdagochtend rond 10.40 uur op weg naar een grote brand in Uithuizermeeden in botsing gekomen met een truck met oplegger vol luxe auto’s. De botsing vond plaats op de N363 (16,9) en vlakbij het spoor. De brandweerauto kon niet meer verder.

Tijdens het aanrijden naar de brand in Uithuizermeeden is een brandweerauto betrokken geweest bij een ongeval. De personen van het andere voertuig en onze collega’s zijn niet gewond geraakt. Wij hebben direct andere eenheden gealarmeerd om naar de brand te komen, zo was te lezen in een bericht van Brandweer Groningen.

De brandweerwagen kwam in botsing met een vrachtwagen uit Litouwen die zes luxe personenauto’s vervoerde. Mogelijk remde de vrachtwagenchauffeur in de bocht om de brandweerauto de gelegenheid te geven in te halen.

Brand Uithuizermeeden

De brandweerauto was op weg naar de Dwarsweg in Uithuizermeeden waar door blikseminslag een rieten kap van een schuur in de brand was gevlogen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !