VV ZEC: Van der Meer geeft stokje over aan duo Siekman/Roossien

ZANDEWEER – Dinsdagavond nam voetbalvereniging ZEC afscheid van hoofdtrainer Bert van der Meer. Mooie woorden van voorzitter Gerrit Hofman vielen hem ten deel en verder ontving de scheidende oefenmeester een bos bloemen en een vleespakket.

Van der Meer had enkele maanden geleden zelf aan gegeven te stoppen bij de club die hij, met o.a. elftalleider Jan Posthumus, in slechts 2 jaar, “van niets naar iets” heeft gebracht.

Z’n opvolgers Marinus Siekman en Fred Roossien komen in een gespreid bedje en hebben er ontzettend veel zin in. Ze zien in de jonge selectie – gemiddeld 19 jaar – van de zaterdagvijfdeklasser uit Zandeweer een uitdaging.

Beide Stadjers kennen elkaar vanuit een ver verleden bij GVAV Rapiditas. Siekman werd – na z’n periode bij VV Noordwolde, begin jaren ’90 – doelman van GVAV, dat destijds getraind werd door Roossien. Toen Siekman trainer van de C-junioren bij die club werd, hebben ze samen een beleidsplan opgesteld.

Na de foto’s en nog voordat het nieuwe trainersduo de selectie zou toespreken had Van der Meer ‘zijn sportpark, zijn voetbalbolwerk(je)’ al verlaten. Het ‘Hoofdstuk ZEC’ is ten einde, maar hij zal er in de toekomst ongetwijfeld nog wel eens langs de kant staan./AT

N.B.: Niels Woltman is ook volgend seizoen trainer van ZEC Vrouwen 1.   

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !