Regering: “Vakantiereizen naar meer landen mogelijk, maar ga wijs op reis”

DEN HAAG – Het is weer tijd om vakantie te plannen. In veel Europese landen is sprake van een gestage daling van de coronacijfers. Dat maakt vakantiereizen naar steeds meer landen mogelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt vandaag tegelijkertijd nogmaals dat reizen in deze tijd gepaard gaat met risico’s: bereid je goed voor, is het advies.

Op donderdag 10 juni verandert het reisadvies voor zeven Europese landen van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op, veiligheidsrisico’s). Het gaat om Duitsland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Tsjechië. Bekijk alle reisadviezen op de website Wijsopreis.nl.

Bereid u goed voor

De aanpassing van de reisadviezen naar ‘geel’ betekent dat reizigers naar Duitsland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Slowakije en Tsjechië bij terugkomst naar Nederland geen negatieve test meer hoeven te laten zien. Ook hoeven zij niet meer in quarantaine te gaan. Tegelijk is én blijft het belangrijk dat reizigers zich heel goed voorbereiden op de reis en zich ook tijdens hun verblijf en bij terugkeer op de hoogte houden van de ontwikkelingen. De situatie in een land kan snel veranderen.

Bovendien kan het zijn dat landen met de kleurcode groen en geel zelf besluiten om inreisbeperkingen in te stellen voor mensen die vanuit het buitenland komen. Bijvoorbeeld een negatieve test of quarantaine-verplichting. Het is daarom raadzaam het hele reisadvies te lezen en niet af te gaan op alleen de kleurcode./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !