Mensenwerk Hogeland helpt bij doorstart activiteiten Jeugdsozen

HET HOGELAND – Toiletpapier, zoutjes, schoonmaakmiddelen en ‘coronabeschermingsmiddelen’. Dat zijn enkele onderdelen van het activiteitendoorstartpakket dat elke jeugdsoos in de gemeente Het Hogeland binnenkort krijgt. Een grote aanhanger én de bagageruimte van een grote auto waren afgelopen woensdag helemaal gevuld met deze producten.

Omdat de jeugdsozen weer open mogen vanwege versoepeling van de coronaregels, hebben de jongerenwerkers van Mensenwerk Hogeland het initiatief genomen om ‘doorstartpakketten’ uit te delen.

‘Op deze manier steken we de besturen een hart onder de riem en geven we ze de mogelijkheid om fris van start te gaan’ zegt Nik Poortinga, een van de jongerenwerkers van Mensenwerk Hogeland.

De jeugdsozen zijn al meer dan een jaar dicht en de jeugd vermaakt zich met sport- en spelactivi-teiten. Sommige jongeren zijn op straat te vinden, waar de jongerenwerkers contact met ze maken.

‘In de winter hebben we op het ijs ook  contact gehad met diverse jongeren. Nu hebben we de kans om via de jeugdsozen ook weer iets extra’s voor ze te betekenen’, zegt Rutger Kors die samen met Nik de inkoop voor de pakketten heeft verzorgd.

Nu de jeugdsozen weer open mogen, komen er gelukkig meer mogelijkheden voor de jeugd om elkaar te ontmoeten en zich te vermaken.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !