Haal de wereld in huis! Word gastgezin van Fabian uit Italië!

Ieder jaar komen er jongeren vanuit de hele wereld met AFS (een non-profit organisatie die interculturele uitwisselingen voor jongeren verzorgt) naar Nederland. Eind augustus arriveert  de 16-jarige Fabian uit Italië in Nederland om aan zijn uitwisseling te beginnen.

Fabian wil graag wereldburger worden en verheugd zich erop dat hij komend jaar een beetje Nederlander mag worden. Hij houdt van atletiek en  basketbal en wil graag vertellen over zijn leven in Italie.  Daarnaast heeft hij een geweldig gevoel voor humor en kletst hij graag over van alles en nog wat! De vrijwilligers van AFS Noord Nederland zijn op zoek naar een gastgezin waar hij zich komend schooljaar thuis  mag voelen.

Wereldse ervaring

Buitenlandse scholieren die met AFS naar Nederland komen gaan hier een paar maanden of een jaar een avontuur tegemoet: ze gaan naar een Nederlandse middelbare school, leren Nederlands, maken vrienden, ontdekken onze cultuur – van Koningsdag tot Sinterklaas – gaan bij een sportclub, ontwikkelen zichzelf en worden een bonuszoon of dochter in hun gastgezin. Aangezien de scholieren die naar Nederland komen tussen de vijftien en achttien jaar zijn, zou dit alles niet mogelijk zijn zonder de steun en liefde van een nieuwe familie. Daarom is AFS Noord Nederland momenteel op zoek naar een gastgezin in Winsum of omgeving dat graag een wereldse ervaring aan willen gaan door huis en haard (en hart) open te stellen voor een AFSer.

Wat houdt het gastouderschap in?

In het gezin neemt de AFSers deel aan het familieleven samen met de andere gezinsleden en zo leren zij onze cultuur van binnenuit kennen. Jij helpt ze op weg met de taal en de Nederlandse gewoonten. Wat je ervoor terugkrijgt, is een schat aan interculturele ervaring en in vele gevallen een vriendschap die jarenlang meegaat! En natuurlijk draaien ze ook mee in het afwasrooster en laten ze de hond uit!

Gastgezin worden? 

Lijkt het jou iets om gastgezin te worden voor Fabian of een andere AFSer? Gastgezin worden kan voor 3, 6 of 10 maanden en gezinnen zijn welkom in alle soorten en maten: alleenstaand of samen, gay of straight, met of zonder kinderen, op een boerderij of in de stad, jonger of ouder. In principe kan elk gezin dat bereid is zijn hart open te stellen voor een buitenlandse scholier het perfecte gastgezin zijn! Bel vrijwilliger Erika Schoonhoven(06 – 524 50 089) of mail (info@afs.nl) voor een vrijblijvend praatje of kijk op de website (www.afs.nl/gastgezin) voor meer informatie.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.