“Gemeente heeft weldegelijk aandacht voor kwestie condensaat in Roodeschool”

ROODESCHOOL – “De condensaatoverslag in Roodeschool heeft weldegelijk onze aandacht,” zei wethouder Eltjo Dijkhuis naar aanleiding van een vraag van Linda Visser (Lokaal Sociaal).

Zoals bekend is er in Roodeschool ophef over de voorzetting van het laadstation van aardgascondensaat midden in het dorp. Inwoners togen met 300 bezwaarschriften tegen de verlenging van de vergunning naar Den Haag. Sinds 1975 wordt op het station van Roodeschool aardgascondensaat op tankwagens voor treinen geladen.

“We steunen de zienswijzen die het dorp heeft ingediend,” zei Dijkhuis. “Tegelijk is het zo dat we als gemeente financieel niet in staat zijn om de overslag te verplaatsen. Daar moeten private partijen bij. We zijn in gesprek met het bedrijf om te bezien wat mogelijk is aansluitend bij de ontwikkelingen in de Eemshaven. Ik zoek naar kansen om aan te sluiten bij de ontwikkeling van de Oostpolder, breder naar de ontwikkeling van de energie-industrie in dit gebied.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !