N995 Bedum en Onderdendam tot 1 oktober afgesloten

HET HOGELAND – De provinciale weg N995 (Bedumerweg) is van 21 juni tot 1 oktober in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Bedum en Onderdendam. Autoverkeer wordt omgeleid via de N46 of N361, fietsers langs het Boterdiep.

Autoverkeer tussen Bedum en Onderdendam wordt omgeleid via de N993 (Sint Annerweg), de N46 en N996 en andersom. Verkeer uit de richting van Winsum naar Bedum wordt omgeleid via de N361 richting Groningen en daarna via de N46 naar Bedum.

Omleiding voor fietsers

Fietsers hebben ook te maken met een omleidingsroute. Zij kunnen aan de andere kant van het Boterdiep het fietspad gebruiken tussen Bedum en Onderdendam.

Gevolgen voor de bus

Tijdens de werkzaamheden rijdt Qbuzz vanaf Bedum via de N46 richting Middelstum. OV-reizigers vanuit Onderdendam kunnen gebruikmaken van een pendeldienst tussen Onderdendam en Winsum. Vanaf de bushalte bij de brug in Onderdendam rijdt een busje rechtstreeks naar het station in Winsum. Het busje rijdt twee keer per uur tussen 06.15 en 18.30 uur. De dienstregeling wordt bij de bushaltes aangegeven.

Groot onderhoud

In de periode tot 1 oktober wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de N995. Het asfalt en een deel van de fundering wordt vervangen. Bij de bebouwde komgrens van zowel Bedum als Onderdendam komt een wegversmalling. Door het aanbrengen van wegversmallingen valt de dorpsentree beter op.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !