Raad wil gedetailleerde opgave van kosten voor kunstgrasveld SV Bedum

BEDUM – Het college van b. en w. moet gedetailleerd aangeven waar het bedrag van 700 duizend euro voor de aanleg van een kunstgrasveld voor SV Bedum op is gebaseerd. Het gemeentebestuur vroeg de raad 90 duizend euro beschikbaar te stellen voor de voorbereidingen van de nieuwbouw van het clubhuis van SV Bedum en 7 ton voor de aanleg van het kunstgrasveld op korte termijn.

Raadsbreed kreeg wethouder Theo de Vries de complimenten voor de snelheid waarmee hij het overleg met de voetbalclub had opgepakt voor de realisering van de accommodatie die er beroerd bij ligt. Na het fiasco van het MFA lag er wel een ernstige storing op de communicatie. “We hebben constructieve en goede gesprekken met het bestuur van de club, het verleden hebben we achter ons gelaten,” zo zei wethouder De Vries.

Uit dat overleg is naar voren gekomen dat de aanleg van het kunstgrasveld voor de club zeer hoge prioriteit heeft.  Het gemeentebestuur wil de club hierin tegemoet komen en op het graveltrainingsveldje het kunstgrasveld versneld realiseren.

Jaap Heres (PvdA) verbaasde zich over het bedrag van 7 ton dat voor het kunstgrasveld werd gevraagd. “Er is geen onderbouwing van de kosten. Eerder was er sprake van dat een kunstgrasveld 4 ton zou kosten. Het college moet uitleg geven waarom daar dit bedrag voor nodig is.” Een standpunt dat ook door andere fracties werd gedeeld.

Wethouder De Vries zei dat deze schatting is gebaseerd op eerdere ervaringen met de aanleg van een kunstgrasveld onder andere dat van Winsum. “Het gaat om de kosten voor een nieuw kunstgrasveld inclusief verlichting, beregeningsinstallatie, dug-outs, verharding en hekwerken. SV Bedum is de laatste jaren snel gegroeid. Hierdoor heeft men op dit moment al een probleem met het inroosteren van de velden en dit probleem wordt steeds groter naarmate er meer leden komen,” aldus De Vries. “Op verzoek van de club wil ik vaart maken. Vandaar dat er nog geen gedetailleerd overzicht is van de kosten maar wel een schatting ervan.”

Toch moet De Vries met een gespecificeerd voorstel komen voordat de gemeenteraad deze 7 ton beschikbaar zal stellen./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !