Winsumers mogen namen voor de kortsluitingsweg en spoortunnel bedenken

HET HOGELAND – Het college van B&W roept inwoners van Winsum en omgeving op een naam te bedenken voor de nieuwe verbindingsweg aan de noordkant van Winsum. Ook voor de geplande spoortunnel wordt een naam gezocht. 

Wethouder Eltjo Dijkhuis: “De plannen voor de weg hebben we samen met inwoners vorm gegeven. Daarom denken we ook graag samen met hen na over een passende naam voor de weg en voor de tunnel.”

De gemeente stelt verder geen voorwaarden aan de naamgeving. Alleen vernoeming van nog levende personen is niet toegestaan.

Op dinsdag 29 juni om 19.00 uur houdt de gemeente een online bijeenkomst over de noordelijke dorpsrand van Winsum. Wethouder Eltjo Dijkhuis, de projectleider, een lid van de klankbordgroep en de aannemer zijn daarbij aanwezig. Tijdens de uitzending worden de plannen toegelicht en kunnen vragen worden gesteld. De link naar de bijeenkomst is op de dag zelf te vinden op hethogeland.nl.

De nieuwe weg komt tussen de Onderdendamsterweg en de N361. Hierdoor hoeft doorgaand verkeer niet meer door het centrum van Winsum te rijden en wordt de verkeersveiligheid vergroot.

Suggesties kunnen tot 1 augustus worden ingediend via het e-mailadres: gemeente@hethogeland.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !